diumenge, 20 de gener del 2013

Aïllament de caixes de persiana

Com que una imatge val més que mil paraules....


Aprofitant que he tingut aquest cap de setmana una càmara termogràfica, ens hem llençat a fer l'aïllament de les caixes de persiana. En un post anterior ja n'havia fet un petit avanç...

(Si us interessa veure les termografies, seguiu llegint que n'hi ha més!!)

La qüestió és que, per enrasar la nova façana amb les caixes de persiana que sobresortien, no les vem aïllar, sinó que vem decidir que ho fariem per l'interior. El què si que haviem fet, era canviar la tapa de fullola que hi havia, per un tauló de fusta d'1 centímetre de gruix.

Així doncs, el procés ha estat el següent:

1. Desmuntar el tauló de fusta que recobreix la caixa de persiana.


2. Per gentilesa de la casa ACTIS, hem utilitzat un aïllament reflexiu. Aquest tipus d'aïllaments presenten l'avantatge de tenir un gruix molt petit, i en canvi, una eficiència energètica molt gran.


Veieu què primet?? Un total de 1,2 cm de gruix, i composat per 4 làmines reflectores i 3 capes d'espumes. Tot plegat, equivalent a un aïllament de 14 cm de llana mineral. Per flipar oi?


Concretament, aquest és el model d'aïllament reflexiu que he utilitzat. ACTIS TRISO-DUR.


3. Tallar un tros d'aïllament de la mateixa mida que la tapa de la caixa de persiana, i enganxar-li amb cinta adhesiva (en aquest cas hem fet servir cinta de la mateixa casa ACTIS)


4. El resultat final, ha de ser aquest


5. Un cop posat l'aïllament, ja només queda tornar-lo a col·locar a lloc! Ben apretadet per assegurar que no hi ha infiltracions de l'exterior.


6. L'últim punt, i el més divertit... LES COMPROVACIONS!! Això, aprofitant que tinc la càmara termogràfica, he fet algunes mesures. Aquests són els resultats:

La primera imatge: la caixa de persiana amb la tapa sense aïllar. El punt marcat com a M1 té una temperatura de 12,6ºC.


Aquesta és la imatge termogràfica un cop ja haviem tret la tapa de la caixa de persiana. Temperatura del punt marcat com a PC1 (de color blau a la imatge) = 10,1ºC.


Finalment, un cop aïllada, aquestes són les temperatures mesurades:


Ara ja sembla que tenen el mateix color oi? El punt M1 (corresponent a la caixa de persiana) té una temperatura de 17,7ºC, i el punt M2 (corresponent a un punt de la façana aïllada amb 10 cm d'EPS) té una temperatura de 18,6ºC. No està malament oi??

I la última termografia (de moment!). Hem fet també medicions des de l'exterior. Us fixeu que per sobre la finestra s'insinua un petitíssim requadre (on hi ha el punt M1)? En aquest cas, la diferència de temperatures entre un punt de la caixa de persiana i un punt de façana qualsevol és d'entre mig grau i un grau.



IMPRESSIONANT EH?

I ara penseu... teniu les caixes de persiana aïllades?
Salut i bona setmana!





1 comentari: